woensdag 28 mei 2008

Zondag 25 mei

We staan redelijk bijtijds op en gaan na het ontbijt op weg naar het Chimney Bluffs statepark. Dit park was ik op internet tegengekomen in de week voor ons vertrek. Het zag er op internet erg mooi uit, dus we zijn benieuwd, want we hadden nog niet eerder over dit park gehoord..... Het park ligt aan Lake Ontario en heeft allerlei puntige rotsen...



Gelukkig is het nog steeds erg mooi helder weer met veel zonneschijn. Als we aankomen bij het statepark is de beheerder net alles schoon aan het maken en de routekaartjes bij aan het vullen.
Het is een zeer vriendelijke man, waarmee ik even een kort praatje maak.
Het pad naar de bluffs toe is mooi onderhouden met veel picknicktafels langs het water. Het pad naar de bluffs gaat door het bos. We hebben het idee dat dit pad slechts eenmaal per jaar ( aan het begin van het seizoen) wordt bijgehouden, want er ligt genoeg aan takken en bladeren op de grond. Het pad gaat af en toe dicht langs de afgrond naast de kust. Zo hier en daar staan wat waarschuwingsborden, dat je niet te dicht langs de waterkant mag lopen, want daar is de kustlijn ( zo'n 5 meter boven het water) erg fragiel en kan dus afbrokkelen. De bomen met complete wortelkuit die in het water liggen bewijzen dat dit geen onzin is!!!!

Door de bomen heen zien we de eerste rotspunten tevoorschijn komen, mooi hoor! Je ziet op sommige punten ook duidelijk hoe de rotsen eroderen.
Na ca. 1 uur lopen zijn we aan de andere kant van het park, we lopen hier nog een klein stukje nar beneden, langs de waterkant. Hierna besluiten we weer terug te lopen naar de auto, onderweg zien we op het pad nog een slang, het beest blijft alleen niet zo goed liggen voor een foto. Na een goede 3 kwartier zijn we er weer. We picknicken nog lekker even op het gras in de zon, toch handig hoor, zo'n koelbox achterin de auto!

Na onze picknicklunch gaan we verder naar het Watkins Glenn statepark. Dit is het bekendste en meest drukbezochte park in deze omgeving. Ook hier kun je weer veel trappen lopen, wat wij dan ook doen. Wij besluiten de gorge trail te lopen, omdat je hier toch het meeste van de watervallen ziet.
Af en toe moet je ook onder/ achter de watervallen doorlopen om verder te komen, lekker verfrissend die nevel!




Dit is ook het geval bij de Rainbow Falls, als we achter ons kijken, snappen we waarom deze fall zo heet, we zien een prachtige regenboog en maken wat foto's.

Als we zo'n driekwart van de gorgetrail gehad hebben ( en tig treden...) gaan we via dezelfde weg weer terug. Onderweg krijgen we van een Amerikaanse dame nog de tip om goed boven ons te kjiken bij de 2e tunnel, hier zit namelijk een nestje met jonge vogeltjes...... Die hadden we wel gehoord op de heenweg, maar niet kunnen vinden....
Uiteindelijk vinden we het nestje wel, wat een lieverdjes zeg!!!!!


Rond 20.00 uur zijn we weer terug in ons hotel, wat is deze omgeving mooi zeg! Met al die stateparks in de buurt kun je je hier wel een week vermaken! Maar morgen reizen wij weer verder, we gaan dan naar Canada, naar de Niagara Falls, tot dan!!!

Geen opmerkingen: