zondag 18 mei 2008

Zaterdag 17 mei


We worden vandaag om 06.30 uur wakker, even naar buiten spieken.... Gelukkig een strak blauwe lucht met een zonnetje! Dan gaan we het er gelijk maar van nemen!
We willen vandaag met de ferry naar Liberty Island en Ellis Island. Als we om 09.00 uur in Battery Park zijn ( de metro reed niet, naar ander station tot aan Chambers St. en vanaf hier verder met de shuttle bussen) staat er al een enorme rij..... Wat doen al die mensen hier op hun vrije zaterdag????
Om 10.15 uur zijn we dan eindelijk aan de beurt. De eerste stop is Liberty Island. Hier valt het toch reuze mee met de drukte, we lopen om het vrijheidsbeeld heen, maken wat foto's en genieten lekker van het zonnetje. We besluiten om er niet in te gaan, weer een lange rij voor de controle....

We nemen de ferry weer en gaan door naar Ellis Island. Dit is het punt waar de immigranten vroeger aankwamen en zich dienden te registreren. Bijzonder om dit hele proces ( want zo makkelijk was dat allemaal nog niet) te kunnen volgen. In de "aankomsthal" zie je de rijen bagage staan. In de hal verderop kun je in computers namen zoeken, misschien dat er ooit familie is aangekomen hier?

Helemaal in de bovenste hal staan allerlei spullen van immigranten die ze voor het museum gedoneerd hebben. Grappig om de kleding e.d. uit die tijd te zien!

Na ons bezoek aan Ellis island gaan we weer met de ferry terug naar Manhattan. De rij is nu nog veel langer dan vanmorgen vroeg...... We komen langs een Subway's waar we een heerlijk broodje bestellen, lekker zeg!
Dan stappen we weer met onze hop on tickets op de bus. Bij South Street, 1 halte verder, gaan we er weer vanaf. Hier begint nl. de Brooklyn loop en dit stukje New York willen we ook graag zien. De Brooklyn loop duurt ongeveer 2 uur, dus wij besluiten de gehele ronde te volgen zonder van de bus te gaan. We kunnen heerlijk boven zitten, de zon schijnt nog steeds.

Als we klaar zijn met de Brooklyn Loop is het inmiddels alweer 16.30 uur, wat gaat die tijd toch snel zeg!
We eten op de pier nog even een overheerlijk Haagen Dazs ijsje en dan gaan we weer de Hop on bus in. Dit keer volgen we de downtown loop totaan Times Square. Vanaf hier willen we naar Central Park lopen om een bezoek aan Strawberry Fields te brengen, dit is een gedenkteken aan John Lennon en Stefan wilde dit graag zien.

Onderweg stoppen we bij Angelo's Pizzieria om een lekkere pizza te eten. We nemen samen een grote pizza, wat een joekel zeg!!!!! Maar wel erg lekker.

In Central Park is het nog lekker levendig. Na ongeveer een half uurtje lopen in het park komen we aan bij Strawberry Fields, mooi. Het gedenkteken is helemaal versierd met bloemen, de man die dit gedaan heeft, geeft graag uitleg over de bloemen.

We gaan nog even lekker op een bankje zitten en genieten van een verse jus d'orange, wat een heerlijk leventje, zo op vakantie!!!!

Via Times Square en Broadway lopen we terug naar het hotel. We kunnen nu in het donker nog wat mooie foto's maken van alle lichtjes!

Om 22.30 uur zijn we terug op de hotelkamer, we drinken nog gezellig een drankje en gaan lekker slapen!

2 opmerkingen:

Paula zei

Jammer dat Bruce Willis niet thuis was en hopelijk is het zonnetje onderhand weer gaan schijnen.
Moet wel heel apart geweest zijn op Strawberry hills bij het graf.
Hopelijk kan ik binnenkort weer wat lezen, denk dat jullie geen zin/tijd of wifi hebben.
gr. Paula

Anoniem zei

Net even jullie verslag gelezen ;-)

NY is geweldig he? Ik krijg wel een beetje last van heimwee als ik het allemaal lees.

Véél plezier nog de rest van de vakantie!

Groetjes,
Sonja (Mickey99)