donderdag 22 mei 2008

Dinsdag 20 mei

Vanmorgen vroeg zien we vanuit ons raam dat er politie op de kruising staat. Op alle 4 de hoeken een auto met zwaailichten...... Zou de president komen? We gaan snel naar buiten en mogen zelfs als voetganger niet oversteken.
Tja, inderdaad, enige minuten later komt er een lange slinger met zwaar beveilgde voertuigen. Eerst een stuk of 7 politiemotoren en daarna donkere auto's, in welke zou Bush zitten??????


Vandaag nemen we de Old Town Trolley om door Washington heen geloodsd te worden. Deze trolley heeft 3 gekleurde route's, zodat je langs allerlei hoogtepunten uit de stad komt. Wij kunnen tegenover ons hotel instappen. We volgen de groene lijn totaan het overstappunt op de oranje lijn. Op de oranje lijn stappen we op meerdere plekken uit (Union Station, U.S. Capitol, Washington Monument, Jefferson Memorial, Theodore Roosevelt memorial, Lincoln memorial)

Hierna zijn we op de rode lijn overgestapt om naar het Arlington National Cemetery te gaan. Hier hebben we een trolleybus genomen om ons over deze bekende begraafplaats te leiden. De eerste stop is hier bij de graven van de Kennedy family. Als we weer in de bus willen stappen begint het te regenen, gelukkig is dit een kort buitje en klaart het snel weer op.
Om 17.00 uur gaat de laatste bus vanaf de begraafplaats weer terug, dus deze nemen we!

We kunnen nog precies overstappen op de oranje lijn. Het eindpunt hiervan is bij Union Station, vanaf hier nemen we de metro terug richting het hotel.

We gaan hier heerlijk eten bij een mexicaans tentje, een lekkere gevulde tortilla met chips en guacamole, jammie!

Geen opmerkingen: