vrijdag 23 mei 2008

Vrijdag 23 mei




Vandaag een dagje in Philadelphia; we ontbijten eerst rustig op de kamer voordat we de stad ingaan. Buiten schijnt het zonnetje lekker, dus dat moet goed komen vandaag!

Ons hotel bevind zich midden in het centrum, dus alles op loopafstand, heerlijk! Als eerste gaan we naar de US Mint. We mogen, behalve onze paspoorten, niets mee naar binnen nemen, dus we laten alles achter in het hotel, dat halen we straks allemaal wel op.
Je ziet hier daadwerkelijk de produktie van muntgeld, heel interessant om hier te zijn.

Na ca. 5 kwartier zijn we hier uitgekeken en lopen we naar het Betsy Ross house, er wordt gedacht dat deze mevrouw de eerste Amerikaanse vlag heeft gemaakt. Haar oude huur-huisje ( ze heeft het huisje nooit gekocht) is nu ingericht als een klein museum. In de diverse kamers staan nog oude spulletjes en er hangen info borden. De entree voor het museum is 3 dollar per persoon, je kan evt. ook nog een audio guided tour doen, dan betaal je nog wat extra. Wij hebben de self guiding tour gedaan. Na ca. een half uurtje staan we weer buiten.

Dan lopen we nog even door naar Elfreth's Alley, dit moet het oudste straatje van de stad Philadelphia zijn, waar roeger veel immigranten woonden. Het zijn kleine, grappige huisjes. Ook hier is een klein museum gemaakt, wij slaan deze over en lopen via Christ Church verder de stad in.

Onze volgende stop is bij de Liberty Bell, hier is het wat drukker, dus dat is even wachten, maar het gaat alsnog redeljik snel.
Achter de Liberty Bell is de Independence Hall, helaas zijn er geen tickets voor begeleide tours meer....... Dan zelf maar even de gebouwen van buitenaf bekijken en de info borden lezen.

Hierna lopen we via de Market Street (straat met vele winkels, o.a. Macy's, Old Navy, Wallgreens ed) naar de City Hall, ook al zo'n gebouw! Op de terugweg stoppen we nog even bij The Gallerie, een overdekt winkelcentrum. Hier zit ook een Borders boekenwinkel en ook hier geven we weer de nodige centjes uit. We kopen 3 hele mooie ( vooral ook dikke/ zware) boeken over Amerika. Een boek over de Grand Canyon is nu heel erg afgeprijsd, (kunnen we dus niet laten liggen!), The Beautiful North en National Parks of the USA. Alledrie hele mooie boeken met veel foto's!



Nu zijn we net weer terug in het hotel, zo dadelijk gaan we even wat eten en daarna moeten we alle gekochte spulletjes nog netjes in de extra gekochte trolley gaan stoppen!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Anneke en Stefan,
Wat een leuk reisverslag. Jullie zijn een mooie reis aan het maken. Ijsland zag er ook fantastisch uit zeg. Veel plezier met het vervolg van de reis!
Groetjes,
Karin (Karinita AA-forum)

Bianca zei

Ik ben weer bijgelezen; Ik had nog wat dagen in te halen. Het is hartstikke leuk om jullie te volgen! Veel plezier nog!

Groetjes,
Bianca