zondag 11 mei 2008

zondag 11 mei


Nu snappen we wat men bedoelt met ' niets zo veranderlijk als het weer' , het ene moment komt de regen met bakken uit de hemel en gelijk daarna trekt de lucht open en schijnt er een stralend zonnetje!
Het is voor ons zowiezo even wennen, het is hier gewoon tot 23,00 uur licht en als je ´s nachts om 04,50 uur wakker wordt is het ook al niet meer donker......

We hebben zojuist even ontbeten in ons hotel, vanmiddag om 13,00 uur worden we in de haven verwacht voor onze walvissafari..... Momenteel komt de regen weer met bakken naar beneden, maar ja, alle regen die nu valt, kan vanmiddag niet meer vallen zullen we maar zeggen!

Jullie horen later van ons of we walvissen gespot hebben!



Nou, voor ons vandaag helaas geen walvissen.... Gelukkig was het rond 10,30 uur droog toen we richting de haven gingen, maar helaas..... Het waaide op zee heel erg hard, dus niet verantwoord om uit te varen.
We hebben een krabbel op ons voucher gekregen, misschien kunnen we het van de week nogmaals proberen, als het wat beter weer is..... We zullen zien.

Vanuit de haven zijn we rustig richting het centrum gelopen. We hebben even op een bankje gezeten bij Tjörnin ( vertaald: de vijver) wat het echte oorspronkelijke centrum is. In deze vijver zie je veel ganzen, eenden en meeuwen.

Hierna zijn we doorgelopen naar het BSI busstation, we hadden hier een openbare telefoonlader zien staan, maar helaas niet geschikt voor onze filmcamera.... We kwamen er eergisteren nl. achter dat de oplader nog thuis ligt..... Niet heel handig dus....








Rond 14.00 uur waren we terug op de hotelkamer, hier hebben we de gekochte sandwiches opgegeten en wat gedronken. Kennelijk waren we nog wat moe, want we hebben een lekker middagdutje gedaan.

Vanavond zijn we uit eten geweest in de hoofdstraat, de Laugavegur. We hebben ontzettend lekker gegeten bij ' Rossopomodoro'. Stefan had vooraf een Garlic Bread en ik een bruschetta met tomaat en knoflook. Als hoofdgerecht hadden we spaghetti en Canneloni gevuld met spinazie en kaas.


2 opmerkingen:

Paula zei

Jeetje wat jammer van het walvisspotten maar misschien krijgen jullie nog een andere kans.
Wat een weersverschillen daar ook in korte tijd, wel erg mooi op de foto's trouwens die dreigende luchten maar minder leuk als je een zonnetje wil hebben.
Hoop dat de walvissentocht nog gaat lukken,
gr. Paula

Anoniem zei

Wat jammer dat jullie die oplader hebben vergeten. Zal ik hem even komen brengen?? Een weekje IJsland moet toch minstens zo leuk zijn als een weekje Rome.
Succes met de walvistocht en geniet van alles.
Groeten Tilly