zaterdag 10 mei 2008

Zaterdag 10 mei


Lekker op tijd opgestaan. Stefan heeft wel redelijk goed geslapen. Anneke wel redelijk slecht. Het was te warm of te koud voor haar. Voor Stefan is het altijd koud, dus toen het raam dicht mocht maakte hij een dansje, en sliep nog lekker verder. Na het ontbijt, worden we om 8:33 opgehaald voor de Golden Circel Tour (of zoals de gids het vertaalde : der Goldene Dreieck)





Onze eerste stop is de Gulfoss waterval. Hier hebben we een half uurtje om rond te kijken. Het ziet er mooi uit en is erg nevelig. Daarna rijden we naar het geijser gebied.

De Strokkur geyser is de enige die hier regelmatig spuit, om de circa 8 minuten is het raak. Verder alleen wat pruttelende poelen. Het stinkt er naar zwavel, maar daar zijn we al een beetje aan gewend: douchen in het hotel stinkt ook naar zwavel. Dat zal dan wel natuurlijk opgewarmd zijn....

Hier hebben we ook de lunch; een broodje en thee en koffie.

Na de lunch gaan we circa 40 minuten rijden naar een vulkaankrater: de Kerit.Wat een ontzettend mooie kleuren! Deze krater is ontstaan na een explosie. We hebben maar een kwartiertje dus kunnen we er niet omheen lopen. We moeten dus nog een keer terug naar IJsland, dat is helaas niet anders.

Hierna rijden we door; na 40 minuten komen we bij het Thingvelleir Natinaal Park. Is heel mooi. Hier komen beide delen van IJsland samen; de ene plaat die bij Amerika hoort en de plaat van europa en Azie (ik snap zelf nauwelijks wat ik typ, maar het komt er op neer dat als IJsland ontploft, het netjes langs dit randje gaat)

Rond 16:45 zijn we terug bij het hotel. We gaan even douchen en Stefan houdt de blog bij. Het lukt nu om er foto´s bij te plaatsen die we vandaag hebben gemaakt met onze telefoon.

Straks lekker eten; Anneke heeft een vegetarisch restaurant opgezocht voor ons in de buurt, dus dat zit wel goed.

Geen opmerkingen: