donderdag 22 mei 2008

maandag 19 mei




Oei, dat is vroeg! De wekker gaat om 05.30 uur...... We willen graag voor de spits de stad uit zijn..... We gaan lopend op weg naar Hertz, die zit in de 34th street en ons hotel bevindt zich in de 31st street, lekker dicht bij elkaar dus! Na 15 minuten komen we aan bij Hertz. De mevrouw achter de balie vind het ook nog wat vroeg en mompelt maar wat....
We krijgen een mooie en gloednieuwe Toyota Camry mee, er staan pas 176 miles op de teller en de auto komt uit de staat New Jersey.
Vanuit Nederland hebben we de TomTom meegenomen, dat is toch wel makkelijk hoor! We moeten helaas eerst naar een ander Hertz kantoor op de 55th street om onze tank vol te laten gooien, want dat hadden we besteld vanuit NL......

Uiteindelijk zijn we pas om 08.00 uur weer terug bij het hotel, "even snel" door New York rijden bestaat niet echt...... We gooien de koffers achterin, checken uit en nemen nog een lekkere muffin mee uit de lobby.

Om 08.30 uur gaan we op weg met onze blauwe bolide, op naar Washington! Onderweg ( nou ja, vlak naast Washington) willen we graag naar het Great Falls Park in Virginia.
Rond het middaguur komen we aan in dit park. We betalen voor de personenauto $5,- entree en voor dit luttele bedrag mogen we 3 dagen het park in en uit rijden.

Gelukkig schijnt de zon vandaag weer, dus lekker om even buiten in de natuur te zijn! We bekijken eerst het Visitor Center en gaan dan naar de waterval kijken.

Er zijn in dit park 3 uitkijkpunten, vanaf het eerste punt kijk je scheef tegen de falls aan, vanaf het 2e punt sta je er al wat beter voor en vanaf overlook 3 sta je recht voor de waterval. Het is hier prachtig! Boven de waterval vliegen hele grote vogels, in het Visitor Center hebben we gelezen dat dit Turkey Vulgers zijn, deze kan je herkennen aan de rode kop!

Na de drie uitkijkpunten lopen we nog over een wandelpad dat nog diverse uitkijkpunten met uitleg over de rivier heeft, erg mooi en rustgevend hier!

Na ons bezoek aan dit mooie park rijden we naar ons hotel, het Omni Shoreham. We kunnen het gemakkelijk vinden. Bij aankomst is er alleen Valet Parking, dus uitstappen en sleutel afgeven, het mannetje achter de balie doet de rest. We horen dat onze koffers zo dadelijk naar boven gebracht worden, wij gaan alvast een kijkje in onze kamer nemen....

Onze kamer ( nr. 849) is heel mooi en lekker groot! Hier houden we het wel 3 nachten vol!!!

Nadat de koffers gebracht zijn, gaan we met de metro naar het centrum. We lopen langs het Witte Huis en langs het Washington Monument. We maken hier en daar wat foto's en gaan na het eten lekker slapen, morgen weer een dag!

Geen opmerkingen: