donderdag 22 mei 2008

Woensdag 21 mei




Vandaag hebben we weer een dagje natuur voor de boeg! We hebben besloten om naar het Shenandoah N.P te rijden. Dit park ligt op ca. 1.5 uur rijden vanaf Washington. Wij nemen de noord ingang bij Front Royal. Voor dit park betaal je $ 15,- voor een week-kaart.
Het is hier lekker rustig vandaag en lekker zonnig, we kunnen dus mooie foto's maken. Uiteraard gaan we even , zoals altijd, op de foto bij het entree bord.

Zo'n 4 mijl na de ingang is er een Visitor Center waar we even binnenlopen, hier kopen we het Nationale Parken monopoly spel, leuk voor thuis!

We maken een wandeling bij de Dark Hollow Falls, de tocht naar beneden, naar de voet van de waterval kost ons een kleine 20 minuten. Wat is het mooi hier! Bijna niemand loopt hier door totaan het onderste bruggetje, terwijl je hier toch wel de mooiste foto's kan maken.


Maar..... Als je naar beneden gaat, moet je ook weer eens omhoog..... Pfoe, wat een klim zeg! Het stond aan het begin van de hike ook al wel aangegeven; easy but steep........
Helemaal bezweet komen we na 45 minuten weer boven aan, het was de wandeling zeker wel waard!

We rijden weer verder en zien ineens een paar schattige hertjes langs de kant van de weg staan, even een korte foto-stop hier! ( Er schijnen hier ook veel black bears te leven, maar deze hebben we helaas niet gezien!).

Even verderop zie ik ineens een schattig herten kopje uit het gras steken..... Dat is raar, het beestje ligt vlak langs de weg en kijkt alleen maar...... Mmmm, toch maar even omgekeerd en gaan kijken.
Het arme schatje is aangereden door een auto en serieus gewond, het bloed ligt overal.... We besluiten toch maar even een stukje terug te rijden naar een Visitor Center om dit te melden.
Er was ons al iemand net voorgeweest, help is on the way....... Ik denk niet dat het hertje nog leeft...... R.I.P.







Wij rijden de Skyline drive helemaal uit tot het einde, bij Rockfish Gap en vanaf hier gaan we via de snelweg weer terug richting Washington.

Het was een mooie dag, rond 22.00 uur zijn we terug in ons hotel.

Geen opmerkingen: