zondag 1 juni 2008

Vrijdag 30 mei


Na een heerlijk ontbijtje en een klein beetje uitgeslapen te hebben, gaan we weer het park in. Vandaag willen we wat meer wandelingen doen en vanmiddag is er een kleine kans op regen, dus we nemen het ervan zolang de zon nog schijnt!
We beginnen vandaag bij Peck Lake, deze wandeling duurt ca. 1.5 uur en gaat helemaal om een mooi meertje heen. Zo hier en daar moeten we wat klimmen, maar het valt allemaal best mee. Onderweg maken we wat mooie foto's van kikkers.

Na deze wandeling rijden we verder naar onze volgende uitgekozen trail, onderweg zien we een mooie white tail deer staan, hier zijn de herten wat schuwer als we gewend zijn, maar dat is misschien maar goed ook, we hebben deze vakantie al ontzettend veel doodgereden dieren aan de kant van de weg zien liggen.
Een klein stukje verder schrikken we dan ook als we een dode eland zien liggen..... Hoe kan je zo een beest nou over het hoofd zien?! Triest hoor!

Als we aankomen bij Spruce Bog nemen we weer een trailguide mee ( deze zijn bij alle wandeltrails verkrijgbaar overigens, heel handig, dan weet je tenminste wat je ziet!) en beginnen met lopen. Zo hier en daar zien we wat eekhoorntjes wegspringen, maar verder is deze wandeling redelijk eentonig. Op het einde van de wandeling ( duur ca. 1 uurtje) komt een een kleine ground squirrel naar ons toegelopen. Het brutaaltje gaat gewoon met z'n pootjes op m'n schoen staan! We kunnen er dan ook leuke foto's van maken.

Hierna rijden we weer door naar de volgende trail; Bever Pond. Hier loop je een rondje rondom 2 meertjes die zijn afgedamd door bevers. onderweg komen we inderdaad ook aangegeten bomen tegen en stronken zoals bevers die achterlaten, heel leuk om te zien, maar helaas zien we geen bevers zwemmen op dit moment en dat is best jammer. Onderweg zien we nog wel een heel mooi schildpadje met oranje strepen, maar als we dichtbij komen, maakt hij/zij zich uit de voeten.

Op onze terugweg gaan we een zijweggetje in richting Opeongo Lake. Op een eilandje in het water zien we een mooie eland grazen, het is een vrouwtje. Ze staat met haar poten in het drassige gras en eet er lustig op los. Intussen worden wij tijdens het fotograferen en filmen helemaal lek gestoken door de muggen! We zitten onder de bulten!

Als we later weer op de hoofdweg rijden ( rond 15.00 uur), begint het inderdaad te regenen.... We besluiten even terug te rijden naar ons huisje ( Logging Chain Lodge) en even te relaxen, vanavond gaan we dan nog wel op speurtocht naar elanden!

Als we rond 19.00 uur weer het park inrijden zien we al snel de eerste eland, een vrouwtje. Ze staat wat ver weg en met de regen is dat moeilijk fotograferen. We rijden nog een stukje door en zien tussen de bomen nog net een bull-eland weglopen.

Ineens staat Stefan boven op de rem, naast ons, vlak langs de weg is een eland aan het spelen! Tenminste, zo ziet het eruit..... Het beest staat totaan de knieen in het water en rent telkens heel hard heen en weer in de plas, echt gaaf om dit te zien! We zijn helemaal alleen en genieten vam dit stukje wild!!! ( het filmpje voegen we later toe!)

Uiteindelijk hebben we vandaag 7 elanden gezien ( eigenlijk 8, maar een was dood).

3 opmerkingen:

Paula zei

haai, volgens mij jullie laatste dag alweer, jammer hoor.
Ik wist trouwens niet dat elanden ook amandelen hadden ;-), ik begrijp dat het wel goed met die vrouw is afgelopen. Tja sommige mensen hebben nu eenmaal niet zo veel verstand.
Dat huisje klinkt ook erg gezellig en lekker veel elanden/herten gezien.
Nog een hele prettige laatste dag en een hele goede vlucht naar huis.
groetjes Paula

Bianca zei

Leuk om jullie laatste verslagen te lezen! Ik ben benieuwd naar het filmpje van de 'spelende eland' ;). Jammer dat de vakantie alweer ten einde loopt voor jullie. Geniet nog even van jullie laatste dag!

Groetjes,
Bianca

Anastácio Soberbo zei

Hello, I like this blog.
Sorry not write more, but my English is not good.
A hug from Portugal