zondag 1 juni 2008

Donderdag 29 mei

Vandaag rijden we vanuit Toronto naar Algonquin Proviancial park. In het reisgidsje van Delta's staat een mooie scenic route totaan Parry Sound. Wij volgen deze en het is inderdaad een mooie route. Vlakbij Parry Sound willen we in een klein provincial park even picknicken, dus mogen we van de dame achter de kassa doorrijden zonder een toegangsfee te betalen. Zodra we een stap naar buiten doen, vliegen de muggen ons om de oren, het ziet in 1x zwart van de beestjes..... Mmmmm, dan toch nog maar even doorrijden, want eten met muggen hebben we geen zin in.

Na een uurtje of 3 rijden komen we aan in Algonquin ( nou ja, in Dwight, net voor de ingang van het park). Via internet had ik van tevoren een leuk huisje aan een meer gevonden, de eigenaresse loopt met ons mee en laat ons alles zien, goh, wat ontzettend leuk hier! We voelen ons gelijk thuis in ons huisje met alles d'r op en eraan!
Volgens de eigenaresse zijn er op dit moment veel moose te zien, dus ze waarschuwt ons om voorzichtig te rijden, want de elanden steken zonder pardon de weg over!

We betalen 13.65 Canadese dollar entree voor het park ( dagprijs) en rijden over highway 60, deze weg is de enige in het park, gelegen in het zuiden, de rest van het park is alleen per kano bereikbaar.
Aan het begin is er een trail; de Hardwood Lookout, deze wandeling duurt ongeveer een uurtje, mooi hier! Heel erg groen met veel meertjes om ons heen.

We maken daarna nog even een stop bij het visitor center en zo te zien zijn er vandaag wederom veel elanden gespot, we zijn benieuwd!

Als we aan het einde van het park zijn ( zonder stops kun je deze weg in ca. 1 uurtje rijden) keren we weer om en jahoor, we zien ineens in een bocht 3 a 4 auto's stil staan.....
Vlak langs de weg staat een grote bull eland! Wat een groot beest zeg! Enorm gewei ook!
Mensen vergeten alleen heel snel dat dit WILDE beesten zijn! Een mevrouw loopt er steeds dichter naar toe, waarom is ons een raadsel want ze heeft een supergrote lens op haar camera.... Wil ze soms de amandelen van dit beest fotograferen?


Als er een parkwachter langsrijd maakt deze er ook een opmerking over, maar de vrouw trekt het zich niet zo aan........

's Avonda na het eten rijden we nog even terug het park in, maar het is al vrij snel donker, helaas zien we nu geen elanden meer.

Geen opmerkingen: