woensdag 28 mei 2008

Woensdag 28 mei

Vandaag reizen we met de auto verder naar Toronto. Onderweg komen we in een kleine file terecht waardoor we wat tijd verliezen, maar ja, we hebben de tijd! Gelukkig kunnen we al voor de middag inchecken. We zijn eigenlijk een beetje "stad-moe" en besluiten het vandaag rustigaan te gaan doen. Na wat gehangen te hebben op onze kamer, gaan we lekker naar buiten. De zon schijnt, maar het is maar 12 graden, frisjes dus.
We lopen vanaf ons hotel in ca. een half uurtje naar de CN tower. Het is inmiddels 14.00 uur en we willen graag de gehele tower tour doen. Eerst gaan we met de lift naar boven, naar de 114e etage. Vanaf hier gaan we nog verder met de lift naar de Sky-Pod, deze bevindt zich op de 147e etage, heel hoog dus!

Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Toronto en de omgeving. Daarna zakken we weer af met de lift naar de 114e etage om hier ook nog even buiten te lopen. Hier is ook een gedeelte met een glazen vloer, dat is apart hoor, zo hoog boven de grond!

Hierna kijken we nog een film over de bouw van de CN toren, oorspronkelijk alleen bedoeld als TV mast, maar nu dus ook een toeristische attractie.

Als we klaar zijn met onze hele tour door de toren ( $ 36,- per persoon entree) is het alweer 17.00 uur. We hebben trek gekregen en gaan op zoek naar een gezellig eet-tentje. Onderweg komen we Mario's tegen, de kaart ziet er goed uit, dus gaan we hier naar binnen. Het eten smaakt fantastisch! Echt een aanrader voor iedereen die van de Italiaanse keuken houdt!

1 opmerking:

Paula zei

hoi, gelukkig weer een update, had de laatste paar dagen al steeds gekeken maar ja soms gaat het nu eenmaal niet zo simpel met internet.
Leuk dat jullie onderhand in Canada zijn gearriveerd en de watervallen gezien hebben, moet wel een onwijze ervaring geweest zijn.
En dan die gigantische hoogte in het CN gebouw.
Jammer dat er nog geen foto's zijn maar dat komt vast nog wel.
Het schiet al weer aardig op voor jullie maar geniet er nog maar even lekker van.
gr.Paula